2011. június 26., vasárnap

... Lom-Kincs Bazár...

... ötödször.
Nagyon jó volt! Végre kezdünk benépesedni. Úgy látszik, egyre többen kapnak kedvet az árusításhoz és a vásárláshoz is, de már törzsközönségünk is van. Megint a gyerekek élvezték a legjobban, meg talán az a kismacska, aki többször kiszökött hozzánk az egyik udvarból, a társaság kedvéért.

Ez volt az első alkalom, hogy Kiemelt Témával készültünk, ami a Könyv, újság, fotó, egyéb papíráru volt. Minden hónapban más téma lesz, hogy azokat is kicsalogassuk, akik nem megrögzött bolhapiac látogatók, de valamit éppen keresnek az adott műfajban. Legközelebb, július 4. szombatján a  Porcelán, üveg, háztartási eszközök kerülnek sorra.

Másik újdonság, hogy kaptunk egy csomó holmit ajándékba, és a bevétel a Szebb Környezetünkért Egyesület kasszáját gyarapítja. Köszönjük a kedves adományozóknak! (Egy cseppet azért aggódom, hogy hol fogom tárolni az adományokat két esemény között, ha ezt a kedves ötletet mások is felkarolják... mindegy, megoldjuk.-))

Ha valaki szívesen részt venne a rendezvényen, akár eladóként, akár vásárlóként: minden hónap 4. szombatjának délelőttjén Pilsivörösváron, a Nefelejcs közben talál meg bennünket. Helypénz nincs, mindenkit várunk szeretettel!













2011. június 13., hétfő

...táskát varrtam...

..., mert annyira megkívántam másoktól. Kedvenc alkotóim egyre-másra készítik a szépséges, vagy/és jópofa táskákat, én meg azon tipródtam, vajon viszi-e az ősöreg varrógépem a többszörös anyagvastagságot, ami egy táskánál azért előfordul itt-ott.
Kiderült, hogy kár volt kishitűsködnöm és nem bízni öreg barátnőmben, mert szépen boldogul - feltéve, hogy én nem vagyok ügyetlen. Mindösszesen egy tűt sikerült eltörnöm közben, ami nem rossz eredmény.
Találtam a házi kincstárban két olyan díszpárnahuzatot, amit valamikor megvettem, mert megtetszett, de azóta se használtam, mert 5-6 macska mellett a díszpárna műfaj kevéssé praktikus.

A zsiráfos táska nyitott, de a bélésre mindkét oldalon készültek zsebek: az egyik oldalon zippzárral zárható, a másikon egy keskeny írószernek, egy másik mobiltelefonnak, középen pedig egy szélesebb az akármiknek. Merevítőnek L...-ben várolt "felmosórongyot" használtam, a füle egy régi kordbársony dzsekiből, a bélése turkálóban vásárolt párnahuzatból készült:
Ez az elefántos még feldolgozásra vár, de a terv már megvan hozzá:

... régen jártam erre...



... pedig az élet zajlik nálunk... vagy talán éppen azért.

Ők pl. már Húsvét óta családtagok.
Bűbájosak, pláne, mikor nem vagyunk elég gyorsak a táputánpótlással és önkiszolgálódnak: szerteszét rágják az amúgy tojásgyűjtésre a lakosztályukban tárolt fonott kosarakat... egyem a szívüket. Kedvencük a nád hajtásának felső, legzsengébb része, de azon kívül is szinte mindenevők.