2010. április 16., péntek

... egy önzetlen vállalkozás...

...vagy, divatos szóval: nonprofit.

Egy kedves ember néhány éve azt vette a fejébe, hogy létrehoz egy honlapot, ahol különféle kézműves technikáknak, az azt művelő embereknek megjelenési és elérhetési felületet biztosít minden ellenszolgáltatás nélkül.
Sőt, azoknak is segíteni igyekszik, akik még csak a jövőben szeretnének megismerkedni a módszerekkel, ezért "mini tanfolyamokat" is elhelyez ott, valamint tippeket, trükköket, beszerzőhelyeket is ismertet. A magyar és külföldi művészek linkjeit is érdemes végignézni annak, akinek egyik-másik technika megtetszik.
Az oldal most éppen újjáépítés alatt van, de megéri kivárni a végét és sűrűn bekukkantani!

Köszönöm, Laci!

Magam a mozaikos szekcióban vagyok érdekelt, abban néhány tanfolyami anyag összeállításával próbáltam hozzájárulni Laci munkájához, pl. ezzel. De ha a mini tanfolyamokat az elejétől végignézed, szinte megtanulhatsz mozaikozni, már csak gyakorolni kell néhány évig:-)

A mozaik díszítés felhasználásának néhány lehetősége, hogy kedvet kapj hozzá:

Kaspók felöltöztetése:

Turquois pot grouted

Öreg, vagy fiatal:-) ablak mint fényfogó, suncatcher:

Summer - Mosaic window

Kültéri mozaik: beton pillérelemből növénytartó:

Mosaic planters -  close up

Levélnehezék, asztaldísz:

Amber flowers

.... stb., stb., stb.: itt.

7 megjegyzés:

eszterda írta...

Nagyon tetszik az ötlet! no és az alkotások!!!!

Skippo írta...

Már odataláltam korábban, ha jól emlékszem a férjed weboldaláról. :) A minitanfolyamokat le is mentettem magamnak. Hátha egyszer időm lesz más dolgokat kipróbálni! /Belekóstolnék a mozaikba is! Csak bele ne törjön a fogam! :)/ Nagyon tetszik a felépítése, hogy apró dolgokkal kezdi, olyanokkal, amik minimális befektetéssel, otthon megvalósítható. Pl a tojáshéjmozaik. Álmaimban sem gondoltam volna a tojáshéjra, mint alapanyagra!
Tényleg ne ruházzon be addig az ember, míg ki nem próbálta! :)

Skippo írta...

Ui.: A mozaikok szuperek. De már megdícsértem őket korábban. :) Főképp az újrahasznosított betonpillér tetszik, meg a golyóbis.

Éva írta...

Stiglinc drága, meglepetésként ért az információ a topikban, hogy blogot írsz, de nagyon örülök neki. Ha nem bánnád, ki is linkelném a gasztroblogomba.

stiglinc írta...

Köszönöm lányok, majd továbbítom az illetékesnek a dícséreteket:-)
Skippo, a mozaikkal egy baj van: sokkal nagyobb a helyigénye, mint a varrásnak! Ha ahhoz egyszer elkezded gyűjtögetni az alapanyagokat, kiszorítanak a házból:-)
Kedvenc Békám, megtisztelsz! Rábeszéléseknek engedtem, de már látom, a blogolásnak meg az időigénye nagy:-)))

Kaoka írta...

Ezek fantasztikusan gyönyörűek. A kerti kaspó megdobogtatta a szivemet. :) Gyűjtöm neked a törött porcelánt, majd egyszer valahogy eljuttatom. :)Sajnáltam kidobni lomtalanításnál. Eszembe jutottál és eltettem egy dobozba. :)

stiglinc írta...

Köszönöm Kaoka, azt meg pláne, hogy eszedbe jutottam és gyűjtögetsz nekem!:-) Remélem nincs neked nagyon útban, majd egyeztetünk, hogyan tudnék értemenni.