2010. április 8., csütörtök

... Húsvét....

Nem vagyok ÜNNEP fan kb. azóta, hogy mindig halálosan belefáradtam az előkészületek+ takarítás+munka+gyerekek (egyedül voltam velük) kombóba és az ünnepi Nagy Családi Hangzavart már a hátam közepére kívántam inkább...

Mióta a munka+gyerekek kiestek ill. megnőttek/leváltak, időm több lenne, de erőm kevesebb és különben is azt vallom, hogy minden megélt nap ünnep, hiszen "az élet oly törékeny, oly rövid", ráadásul zabálni se szeretek, sőt... Szóval nálunk a minimal art dívik ilyenkor, némi sittty-sutty díszítés, némi aktuális kaja, némi család, de főleg lazulás, élvezkedés, hálálkodás a szép időért (ha éppen van), meg most a tavaszi zsongásért, zsendülésért.


Úgy volt, hogy a fiúk (fiam+ 2 fiú unoka) jönnek locsolkodni hétfőn, de a gyerekek belázasodtak, úgyhogy én mentem hozzájuk szombaton, hogy, miközben a szülők barátok kerti partiján levegőztek, vigyázzak az aprónépre .



Hogy a beígért nyuszisímogatás azért meglegyen, a nyulat bepakoltam a macskahordozóba és elszállítottam a lakótelepi lakás erkélyére. A gyerekek (na meg én) jobban, a nyúl egy kicsit kevésbé élvezte ezt a megoldást, de végül mindenki túlélte a napot, hálistennek. Vigyáznom kellett a kényes egyensúlyra: a gyerkőcök egyfolytában etették volna, a nyúl meg éppen nem volt jókedvében (az új helyen), de nagyon kulturáltan viselkedett és nem harapta meg őket, hagyta magát símogatni és alig-alig bogyózott oda... Érdekes volt figyelni, hogy a srácok (3 1/2 és 2 évesek) úgy beszéltek vele, mint a nyelvet nem tudó turista a benszülötthöz: felemelték a hangjukat, ha a nyúl nem azt csinálta, amit ők kértek tőle:-))) És nanáhogy Marcus felkapta és jól megtanulmányozta az első nyúlbogyók egyikét, ami olyan kívánatosan gömbölyű és ismeretlen képződmény volt a számára:-)





Azért a tojásfestést IOkaste/Vacskamati módra kipróbáltam, de nekem nagyon foltosra sikeredtek a hagymahéjas és vöröskáposztás lében, úgyhogy többször nem fogok próbálkozni, asszem:

5 megjegyzés:

Monika írta...

Én is a nyugis,egyszerű,lazulós ünnepeket szeretem és úgy is alakítom,csak az a fránya főzés ne lenne,merthát enni kell a nagycsaládnak,de azt is egyszerűen igyekszem.

Vacskamati írta...

Húha.. mitől lettek ilyenek? Pedig azt hittem, minimum a hagymás elronthatatlan.. :o
(Viszont foltosan is nagyon izgalmasak a kékek..)

Az aprónép és a nyussz is nagyon édes, remélem, azóta már meggyógyultak!

krisz írta...

Én is a Vacskamati leirása után próbálkoztam a hagymás festéssel,és nekem egyenletesen befogta ,pedig nem is főztem csak éjszakára benne hagytam a kihűlt lében.(Irókázott tojás volt ezért.)Egyébként szerintem igy is jól néznek ki!...Ilyet akartál!És kész!

stiglinc írta...

A tojásokon a "mintát" részben a ráharisnyázott levelek csinálták, de rajtuk kívül is lettek foltok.
Amúgy nekem is jobban tetszik így, mint síma piros/kék!sárgára föstve.
Meg aztán én a lében főztem meg a tojást (nem kifújtak voltak), lehet, ez volt a baj. A kutyák ették meg végül, ők örültek nekik:-)

stiglinc írta...

Ja, köszi Vacskamati, a srácok jól vannak azóta:-)