2010. május 25., kedd

... siránkozás és lelkesedés...

... egyidőben.
Egyrészt, még nem fejezte be magát az a jégesővel fűszerezett mai "nyári" zivatar, ami kb. 83. napja szerencséltet minket az idén.... Úszik a pince és benne minden, + rozsdásodik, ami csak tud,... senyvednek a palántáim, vetéseim... bármelyik percben kidőlhet a fehércseresznye fánk (akinek a kedvéért pár évvel ezelőtt átszabattuk a terasz lápcsőjét rövidebbre), a frissen kirepült madárfiókákat kétségbeesett csipogással hívogatják a szüleik, nem száradnak a mosott ruhák, a házban undok, nyirkos hűvösség honol (hacsak be nem fűtünk), a kert talaja olyan, mintha vizes szavacson lépkednél, ezrével tobzódnak viszont a meztelen csigák, lerágva mindent, ami a szívemnek kedves lenne - és szégyenkezve vallom be, MA már az se indít önsajnálat-mérsékletre, hogy vannak az országban nálam szerencsétlenebbek, hiába tudom az eszemmel...

Ami egy kicsit eltereli a figyelmemet, az a 30-án, most vasárnap rendezendő bolhapiac. A pláne az benne, hogy évek óta vágyakozva olvasgatom a külföldi oldalakon az un. garage sale-ekről szóló tudósításokat és most végre sikerül megvalósítani! ... Talán... esetleg, merthogy ez lesz az első a városunkban és a cidri legfőbb oka, hogy én vagyok a főszervező...
Tagja vagyok a helyi Szebb Környezetünkért Egyesületnek, amelynek fő csapásiránya a Nulla Hulladék és az újrahasznosítás és ezek jegyében az idén végre sikerült kiverekednem, hogy rendezzünk egy olyan kulturált lomtalanítás előtti akciót, ahol, aki akarja, jelképes összegért megpróbálhatja eladni még használható, hasznosítható cuccait a helyi piac területén.

Tulajdonképpen azért írom ezt a posztot most, hogy bátorítsak minden olyan közelben, más településen lakót is a részvételre, aki kedvet érez egy ilyen bulihoz, hogy jöjjön, pakoljon ki, próbálkozzon, mert hogy helypénz nem lesz és mindenkit szeretettel várunk!

Infrastruktúra minimális: um. hely, WC lesz - enni-, innivaló csak amit hoztok magatoknak, pakolni a földre lehet, maradék cuccot haza kell vinni, a szemetet össze kell gyűjteni, szelektíve, stb. - további eligazítást a helszínen kaphat mindenki.

A helyszín: Pilisvörösvár, a piac területe, ami a 10-es főúttól (=Budai út) kevesebb mint 100 méter, találkozás, kipakolás május 30-án, reggel 9 órától, a rendezvény hivatalosan 10-16 óra között tart.

Itt majdnem lehet látni a helyszínt (Széchenyi u. - Solymári u. közötti terület)
http://www.pilisvorosvar.hu/mapserver/index_mapserver.html
de jobban jártok, ha kérdezősködtök.

Ha egész napra ilyen sz....r időt jósolnak, mint ma délután volt, elmarad a buli, de én nagyon bízom benne, hogy NEMMMM!

Itt is olvashattok róla néhány hozzászólással lentebb:
http://www.tegyvalamit.hu/forum.php


Akinek további info kellene, írjon nekem mélt, v. hívjon a 06-30-358-6461 telefonszámon.

4 megjegyzés:

Monika írta...

Ha a pincében álla víz,az bizony már nagyon nem jó...:(
A bolhapiac szupernél szuperebb ötlet!!!!Kívánok hozzá jó időt!!Nagy kár,hogy nem lakom közelebb,vagy ti hozzám./Szfvár/

N.Zsuzsi írta...

Szerintem mi kinézünk erre a bolhapiacra :)
Az összes többire: nálunk is hasonló a helyzet, bár ,,szerencsére" nincs pincénk, de a tegnapi jég végképp betett mindennek :(((

Aledi írta...

Jaj, annyira rossz látni, hallani, hogy mennyi kárt okozott ez a vacak idő.
Szorítok, hogy legalább a vásár jól sikerüljön, bár hétvégére még mindig ilyen időt jósolnak :(

stiglinc írta...

Köszi, lányok az erkölcsi támogatást, és a szép időt, amit végül megkaptunk, legalábbis a délelőtt folyamán. Jó volt, Zsuzsi voltál kint?

A pincében változatlanul áll a víz (minden alkalommal, amikor lezúdul egy adag csapadék, ami mindennapos mostanában...)