2010. november 6., szombat

...Parkok, kertek, növények...- 2.

A Brookside Gardens a kis család kedvenc délutáni kirándulóhelye tavasztól őszig. Elég közel van ahhoz, hogy munka után érdemes legyen kiautózni a gyerekekkel, akik jóóól lefáradhatnak lefekvésig, hiszen a terület óriási, a lehetőségek tárháza pedig megunhatatlan. Csodálatos botanikus kertje a tavakkal, lepkeházzal, kis tankertjével, gazdag állatvilágával többnapi változatos szórakozást nyújt. A park egy másik, távoli része pedig tele van olyan "hagyományos" intézményekkel, mint körhinta, játszótér, kisvasút, valamint a nagy családi-baráti összejövetelekre térítésmentesen kibérelhető, sütögető alkalmatossággal is felszerelt pavilonokkal.

Az egyik kapunál egy ilyen érdekes szerkezeten zötyögtünk át az autóval. Ez az őzek, szarvasok ellen védi a gondosan ápolt növényzetet, mert hogy ők állítólag nem szívesen botladoznak át rajta. Azért legalább egy őzet láttunk a park területén belül is, tehát a védelem nem tökéletes...

Több ilyen gondosan nyírt, hatalmas szabad terület is rendelkezésére áll a mezítláb rohangáló kölyköknek, az utakon pedig egymást érik a kocogók.

A botanikuskert részlegben a különféle helyi és egzotikus növény mellett ilyen festői díszzöldségek is helyet kaptak. Hogy szeretnék ezt az őzek!


A bájos kisvasúttal egy húszperces utat lehet megtenni a kanyargós síneken, miközben pöfög és sípol, átmegy "hegyen"- völgyön, hídon és alagúton... tisztára, mint az igazi.


Ekkora hatalmas lepkék látogatják kedvenc virágjaikat - ők szabadon, de van egy zárt lepkebirodalom is, telis-tele szebbnél szebb pillangóval.

(Fogalmam sincs, hogy sikerült ilyenre csinálnom ezt a fotót, de jópofa, hogy a lepke kétszer akkora rajta, mint az unokám feje:-)))

Néhány kicsinyítésmentes kép a park részleteiről:

http://www.flickr.com/photos/stiglice/

Ez a park sokak kedvence lehet, mert egy egész csoport alakult a Flickr-en az itt készült fotók számára. Akit érdekelnek a szép természetfotók, nézzen bele, érdemes:

http://www.flickr.com/groups/brookside/

3 megjegyzés:

Ilona írta...

Dejó, hogy folytatod, ma elolvasok mindent. Köszönöm.

dióhéj írta...

aztaaa...ez igazi?

stiglinc írta...

dióhéj, ha a lepkés képre gondolsz, azon mindketten igaziak, csak valahogy csal a prspektíva, mert a lepke a valóságban picivel nagyobb csak, mint a mi hasonlónk.:-)))