2010. szeptember 2., csütörtök

... Silver Spring, Washington DC, 2010...2...

...számomra legemlékezetesebb attrakciója, ez külön posztot érdemel.


Egyrészt, mert mozaik is van benne, másrészt, mert egyike az oly sok, gyerekek számára létesített lehetőségnek, amik annyira tetszettek Amerikában, és feltett szándékom, hogy ezt megpróbálom a mi kis városunkban is megvalósítani. (((Jó, tudom, ébredjek fel... de miért, mikor álmodni olyan jó? - gyorsan zárójelbe is teszem a negatív gondolatot!)))))

Képzeljetek el egy Pilisvörösvár méretű kis várost, képzeljétek el a legagyforralóbb nyári kánikulát, annak is egy naggggyon meleg késő délutánját, gyerekeket, akik mozogni, zajongani, sikoltozni, örülni akarnak és unják a lakások, üzletek klimatizált, de zárt világát...

... képzeljétek el, hogy végső kétségbeesésetekben a gyerekeket bepakoljátok az autóba és elszállítjátok őket (és magatokat) pár kilométerrel arrébb, a város egyik központi terére, ahol ti megpihentek egy árnyékos padon és a srácoknak, miután megszabadítottátok őket felesleges ruhadarabjaiktól, azt mondjátok: Rajta, futás, élvezzétek az életet!


És a kölykök órákon át képesek örömködni a friss víz, a rendetlenül feltörő kisebb-nagyobb vízsugarak csapkodása, a testüket szabadon érő szellő símogatása felett. Ti meg ott ültök békésen, élvezve az ő örömüket... mindezt ingyen (ill. egy kis benzin áráért).

http://www.flickr.com/photos/stiglice/4951021940/

Az már valószínűleg csak nekem volt hab a tortán, hogy az egész attrakció, meg a környezet tele volt mozaikkal:


Nincsenek megjegyzések: